Пратиоци

недеља, 25. новембар 2012.

Sarena salata za zimu




Potrebno-

6kg povrca-1kg paprika,1kg kupusa,1kg krastavcica kornisona,1kg sargarepe,1kg zelenog paradajza i 1 kg karfiola.
Za preliv-
3l vode,1 l sirceta 9%,9 kasika soli,9 kasika secera i 1 vinobran,po zelji biber u zrnu.
  1. Povrće oprati. Kupus izribati, papriku očistiti i iseckati na rezance, krastavčiće i sargarepu iseckati na kolutiće, paradajz na kolutice,karfiol na cvetice.
  2. Povrće staviti u veću posudu i dobro ga izmešati.
  3. Preliv prokuvati i vrelim preliti povrće.
  4. Pokriti čistom krpom i zamotati u ćebe.
  5. Ostaviti da stoji 24 sata, promešati 2-3 puta u toku stajanja.
  6. Povrće pakovati u čiste tegle (ne zagrijane), može i u plastičnu posudu, malo pritiskati da se složi i naliti tečnost u kojoj je stajalo.
    Povrće se mora pritisnuti da ne pliva po vodi, voda mora biti iznad povrća.

Нема коментара:

Постави коментар