Пратиоци

недеља, 25. новембар 2012.

Dzem od sljiva i cokolade


Potrebno
10kg sljiva,4 kg secera,200g menaz cokolade za kuvanje,tegle,celofan,gumice,masina za meso.
Sljive dobro oprati,ocistiti od kostica,iscepati.Samleti na masinu za meso.U odgovarajucoj serpi kuvati sa secerom oko 2 sata dok ne postane dosta gusto i nemoguce lako mesati.Nekih 10 min pred kraj dodati cokoladu na kockice.Dobro promesati.


Tegle zagrejati u rerni na 100 stepeni.Sipati dzem.Zapeci ga u rerni da dobije lepu koricu i ostaviti da se ohladi.Povezati celofanom i gumicama,poredjati u neku gajbu i prekriti debljom krpom.Ukrasiti tegle po zelji.Od ove mere ja sam dobila 11 tegli kao na slici.

Нема коментара:

Постави коментар