Potrebno za jednu meru-
6kg crvenih paprika,4 kg paradajza,200g sirceta,100g secera,600ml ulja,2 glavice belog luka sitno seckanog,1,5 kasika soli,2 veze persuna,3 ljute papricice.
Paradajz oprati,poredjati u tepsiju i ispeci u rerni na 200 stepeni.Ispecen ,oljustiti od kozice i propasirati pasirkom ili u blenderu.
Papriku oprati,posusiti krpom i peci na plotni od sporeta.Prohladjenu papriku dobro ocistioti od ljuske,semenki i peteljki.Seci na sitne kockice nozem ili samleti na masinici na meso na krupnije.
U odgovarajucoj serpi za zimnicu sipati ulje,proprziti prvo paradajz,pa dodati papriku i ostale sastojke.
Uz stalno mesanje oko 2-3 sata prziti tj kuvati pindjur.
Ugrejati malo tegle,sipati pindjur,odozgo zaliti kasikom vrelog ulja i zatvarati tegle celofanom i gumicama pa poklopcem.
Нема коментара:
Постави коментар