Пратиоци

недеља, 25. новембар 2012.

Pita sa prazilukom i krompirom



Potrebno-
500g tankih kora za pitu,1 kg krompira,pola kg praziluka,2 jaja,1 zumance,1oo ml mleka,so,biber,vegeta,ulje,susam,malo margarina,100ml kisele vode,malo praska za pecivo.
Krompir oljustiti i iseci na naj sitnije kockice nozem na dasci.Praziluk oprati i beli deo iseckati na kolutove.

U odgovarajucoj posudi na ulju proprziti kratko praziluk,dodati krompir,dobro promesati,zaciniti po ukusu.Skinuti sa vatre te dodati jaja i mleko.Dobro promesati,probati da li je slano.

Zagrejati rernu na 200 stepeni.Pouljiti dobro pleh.U maloj soljici sipati 100ml kisele vode,malo soli,peciva i ulja te tom smesom prskati prve dve kore a na trecu staviti fil.
Savijene kore premazati uljem,odozgo staviti po koju kockicu margarina i peci dok ne porumeni.Pred sam kraj umutiti viljuskom jedno zumance te njim premazati kore odozgo i posuti susamom.Vratiti jos kratko u rernu.
Gotovu pitu poprskati malo vodom,prekriti alu folijom i odozgo krpom da odstoji kratko.Seci na parcad i sluziti vrucu,ali je jednako dobra i hladna.

Нема коментара:

Постави коментар